A beteg Donald Trump halálát kívánják amerikai radikális baloldaliak

politics vote TOPSHOTS Horizontal
A counter protester (R) stands on her car and shows her middle finger to people gathered for a pro-Trump rally in Beverly Hills, California on October 3, 2020. (Photo by Apu GOMES / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután Donald Trump elnöknél kimutatták az új típusú koronavírust, az amerikai elnök pedig kórházba került, a radikális baloldali, úgymond véleményformálók nem győzték egymásután kifejezni emiatt örömüket. A magukat liberálisnak tartó közszereplők közül többen odáig merészkedtek a közösségi oldalakon, hogy arról írtak, remélik, hogy meghal Donald Trump. Trump halálát kívánta például a demokrata Hillary Clinton volt szóvivője, egyben Obama egykori munkatársa is. A Twitter, és később a Facebook is bejelentette, hogy törli az amerikai elnök halálát kívánó bejegyzéseket, de ez általános felháborodást váltott ki a radikális baloldali közegben. Mármint, hogy törlik gyűlöletkeltő írásaikat.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, már szombat délutántól jelentős tömegek, egyes beszámolók szerint több tízezren gyűltek össze a Washington Bethesda nevű elővárosában lévő Walter Reed katonai kórház épülete előtt, ahol a koronavírussal fertőzött Donald Trumpot kezelik, hogy kifejezzék szimpátiájukat, és reményüket az elnök mihamarabbi gyógyulása érdekében. Sokan imádkoztak, hogy meggyógyuljon az elnök.

Bár a Demokrata Párthoz köthető, többnyire már radikális baloldalivá vált sajtóorgánumok igyekszenek úgy beállítani a Trump mellett kiállókat, mintha valamiféle „kizárólag fehérekből álló társaság" lenne, a valóság ezzel szemben az, hogy

az elnököt támogató csoportok között megjelent egy kizárólag színes bőrű, indiai szikh vallású bevándorlókat tömörítő közösség is.

Ezzel párhuzamosan radikális baloldali ellentüntetők is felbukkantak a kórház körül, akik minősíthetetlen stílusú felszólalásaikban Trump elnök halálát kívánták.

A Trump-ellenes demonstrálók csupán töredékét tették ki az elnök felépülését kívánó tömegnek.

.

A radikális baloldali tüntetések szombat estére Washington belvárosára is átterjedtek, egy

Black Lives Matter-aktivista a Trumpot gyalázó felszólalása végén arra biztatta a tömeget, hogy támadjanak meg egy nőt, csupán azért, mert az fehér.

A Breitbart szerint Kaliforniában sem zajlottak békésen a szombati demonstrációk, hanem Los Angelesben és a közvetlen közelében lévő Beverly Hillsben

verekedésekre került sor az amerikai elnököt támogatók, valamint a halálát kívánó radikális baloldaliak között.

Az erőszakos Black Lives Matter- és Antifa-aktivisták olyan transzparenseket emeltek a magasba, amelyeken azt írták, hogy

„kapja be a náci Trump", „deportálják a nácikat", közben azt üvöltötték, hogy „halál Trumpra".

Tüntetés Beverly Hillsben, 2020. október 3-án. Forrás: AFP/Apu Gomes

A rendőrök végül sikeresen szétválasztották a két csoportosulást valamennyi helyszínen.

Trump halálát kívánta Hillary Clinton volt szóvivője, Obama egykori munkatársa

Óriási botrányt váltott ki republikánus körökben, hogy még pénteken, a bangladesi migrációs hátterű Zara Rahim közismert demokrata aktivista a Twitter-oldalán

abbéli reményét fejezte ki, hogy Trump elnök belehal a koronavírus szövődményeibe

- írta az Independent.

A közösségi oldal azonban eltávolította a bejegyzést, ami viszont radikális baloldali körökben okozott felháborodást. Zara Rahimról azt érdemes tudni, hogy

a 2016-os elnökválasztási kampányban Hillary Clintonnak volt az országos kampányszóvivője, korábban pedig Barack Obama elnök munkatársaként dolgozott, ráadásképpen a Fehér Házban.

A radikális baloldal ellenszenve dacára a Twitter ugyanis egyértelműsítette, hogy

a közösségi oldal felhasználási szabályai értelmében törli azokat a bejegyzéseket, amelyekben Trump elnök, vagy mások halálát kívánják,

ugyanakkor a közzétevők oldalait nem függeszti fel automatikusan. Így van ez egyébként évek óta, tehát a mostani bejelentésben tulajdonképpen semmi új nincs, csupán azt erősítették meg, hogy Trumpra is vonatkozik ez, de a radikálisok ezt nem hajlandóak elfogadni.

Egy beszámoló alapján a Demokrata Párt szélsőbaloldali szárnyához tartozó, „négyesfogatként" emlegetett kongresszusi képviselőnők, Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley és Ilhan Omar „értetlenségüket fejezték ki" a Twitter bejelentésével kapcsolatban.

Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, Ilhan Omar és Rashida Tlaib. Forrás: AFP/2019 Getty Images/Alex Wroblewski

Szerintük a közösségi platform nem veszi elég komolyan az őket ért támadásokat, szemben a mostani Trump-üggyel. A radikális baloldali politikusnők közleménye alapján a Twitteren őket is gyalázzák, illetve kapnak halálos fenyegetéseket, ugyanakkor egyetlen ilyen konkrét esetre sem tértek ki. Ezek hiánya pedig megkérdőjelezi a szavahihetőségüket.

Rashida Tlaib, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley és Ilhan Omar nézőpontja azt a hamis látszatott kelti, mintha csak a Trump halálát kívánó bejegyzéseket tüntetné el a Twitter, holott ez egy általános alapelv, ami mindenkire vonatozik és vonatkozott eddig is.

A különféle közösségi oldalakat elárasztották az olyan jellegű bejegyzések, amelyek azért tiltakoznak, hogy nem posztolhatnak „szabadon" Trump halálát akaró irományokat. Egy magát queer szexuális orientációjúnak nevező radikális baloldali aktivista például a Demokrata Párt éppen aktuális irányvonalát követő VICE cikke által próbálta erre a szerinte „igazságtalan dologra" felhívni a figyelmet.

A Hetek beszámolója alapján

egy magyarországi radikális baloldali újságíró pedig a Facebook-oldalán „viccelődött" Trump esetleges halálán,

de a közösségi oldal eltávolította a bejegyzést. Időközben a Facebook is közölte, hogy törölni fogja az amerikai elnök halálát kívánó megnyilvánulásokat.

Forrás: HETEK/FACEBOOK

A Breitbart szombaton arról cikkezett, hogy Joe Biden demokrata elnökjelölt ugyan megígérte, hogy – ameddig Trump felépül – eltávolítja a Trumppal kapcsolatos lejárató kampányanyagokat, hirdetéseket, ez azonban nem történt meg.

A hétvégi események konklúziójaként az vonható le, hogy

néhány, szélsőbaloldali demokrata politikus által felhergelt csoport már minden alapvető emberi értéket megtagadott, hiszen egy másik embertársuk halálát akarják.

A demokraták, különösen a radikális baloldali szárnyuk, illetve a mögöttük álló washingtoni pártelit ugyanis minden eszközt bevet a hatalom megszerzése érdekében,

semmi más nem számít nekik, csak az, hogy Joe Biden nyerje meg a novemberi elnökválasztást.

Ennek tükrében kell tehát értelmezni a BLM és az Antifa erőszakos megmozdulásait, a fosztogatásokat és gyújtogatásokat is.