Ausztriába 10 ezer adag oltóanyag érkezik

Az oltási kampány vasárnap indul a legtöbb osztrák tartományban.

2020. december 26., 12:25

Szerző:

Szombaton érkezik az új típusú koronavírus ellen a Pfizer és a BioNTech vállalatok által közösen kifejlesztett oltóanyag első szállítmánya Ausztriába is.

Az országba hozzávetőleg 10 ezer adag oltóanyag érkezik, amelyet a hadsereg és gyógyszeripari cégek segítségével osztanak szét.

Sebastian Kurz osztrák kancellár közölte, hogy az első szállítmányból tartományonként 975 dózis jut. Az oltási kampány vasárnap indul a legtöbb osztrák tartományban.

Először a legmagasabb kockázati csoportba sorolt 80 éven felüli, idős-, illetve szociális otthonban lakó önként jelentkezők kaphatják meg a vakcinát.

Januártól márciusig három részletben további 1 millió adag oltóanyag érkezik Ausztriába. A kormány stratégiájának megfelelően a szépkorúak után a kórházak személyzete - kockázati besorolás szerinti sorrendben -, valamint a több krónikus betegséggel is küzdő idősebbek korosztálya következik.

Vasárnap elsőként három nő és két férfi kapja majd meg a vakcinát. A 80 év feletti betegeket a Bécsi Orvostudományi Egyetemen fogják beoltani.

 "Az oltással veszi kezdetét a járvány feletti győzelem" - jelentette ki Kurz.

(MTI)

 

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök két év intenzív háború után új védelmi minisztert javasolt, a gazdasági ügyekben járatos volt miniszterelnök-helyettest, Andrej Belouszovot – közölte vasárnap a Kreml.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).