Kevesebb eső, erős déli szél lesz ma

2020. december 29., 06:10

Szerző:

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Nyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, délelőtt a keleti, északkeleti tájakon is megszűnik az eső – írja a met.hu. Ezt követően az ország délkeleti felén általában gyengén felhős, napos időre lehet számítani, a nyugati és északi megyékben közepesen és erősen felhős területek, illetve időszakok is lesznek. A délutáni, esti órákban a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében fordulhat elő helyenként kisebb zápor. A déli szél kezdetben erős, keleten viharos lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 8 és 14, késő este 3 és 8 fok között várható.

Délelőttig a délnyugatira forduló szelet főként a Tiszántúlon több helyen kísérhetik viharos (60-75 km/h) széllökések. Az északkelet felé áthaladó frontális csapadékzónában kis eséllyel zivatar is kialakulhat, illetve általában a záporos csapadékgócokban lokálisan előfordulhatnak 75-85 km/h-t elérő szélrohamok is. Napközben a legtöbb helyen már veszít erejéből a szél, de a legerősebb lökések elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban időnként elérhetik a 60-70 km/h-t.

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.